top of page
Search

Prenovljena Natura2000.si po 13 letih

V LIFE integriranem projektu za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji se je že konec lanskega leta pod vodstvom Zavoda Štirna pričelo načrtovanje prenove spletnega mesta natura2000.si, ki je z novo celostno grafično podobo in novimi vsebinami zaživelo pretekli teden.


 


Spletišče, ki je bilo staro 13 let, je za mnoge uporabnike predstavljajo prvi vir iskanja različnih informacij, zato je bila celotna prenova tehnično in vsebinsko izjemno zahtevna, ki je potekala izjemno dobro uigrani ekipi Zavoda Štirna in agencije Agenda.


Natura2000.si je s tehničnega vidika velika baza podatkov, zato smo implementirali sistem za upravljanje z vsebinami TYPO3, ki zagotavlja največjo varnost, hitrost in optimizacijo spletišča. To so pokazali že tudi prvi rezultati analitike Google Speed, na katerem smo v prvih dneh zabeležili 99 točk od 100 možnih.


Prenovljeno spletno mesto temelji na najnovejših razpoložljivih tehnologijah v tem trenutku, kot so HTML5, CSS3 in JavaScript. Oblikovno je prilagojeno za uporabo na širokem spektru naprav: računalnikih, tablicah in telefonih različnih dimenzij. Dodali pa smo tudi orodje za dostopnost, ki omogoča boljšo uporabniško izkušnjo tudi za slabovidne. 


Z novo spletno grafično podobo natura2000.si vključuje bistveno več vizualnih elementov: fotografij in video posnetkov, nadgradnje smo uvedli tudi na področju vsebin. Velik poudarek pri nastajanju novega spletnega mesta smo dali aktualnim novicam in praktičnim nasvetom za različne uporabnike. Tovrstne vsebine bodo v prihodnjih tednih dobile še nekaj nadgradnje. 

Bình luận


bottom of page