top of page

zavod štirna

V Zavodu Štirna podpiramo podjetja, nevladne organizacije in institucije pri ustvarjanju ravnotežja med varstvom narave in kakovostjo življenja. Trajnostne rešitve udejanjamo s organizacijskimi in komunikacijskimi ukrepi. Smo neprofitni zavod.

 

Razvoj ni nujno vedno pravi odgovor, zato temeljimo na rešitvah. Naročnikom pomagamo udejanjati trajnostne rešitve z odgovornostjo do vseh treh področij: ekonomskega, družbenega in okoljskega. Zanimajo nas cilji in rezultati.

 

Verjamemo v dialog in rezultate na terenu. Naše moderatorke imajo več kot 20 let izkušenj z raznolikimi deležniki s področij prostora, okolja, varstva narave, trajnostnega turizma, prava, kmetijstva in gozdarstva ter razvoja izdelkov široke potrošnje. Svoje znanje in izkušnje predajamo tudi tistim, ki v svet moderiranja šele vstopajo. Razumemo različne interese in njihovim nosilcem pomagamo iskati najboljše rešitve, ki prispevajo tudi k varstvu narave.

 

Naš član ekipe je tudi narava – brez nje naša ekipa ne bi delovala. Omogoča nam življenje (voda, zrak, zemlja), pridelavo hrane (v prostem času vsi kmetujemo) ter tudi sprostitev in rekreacijo.

Aerial View of a Mountain River
spela polak bizjak moderatorka strokovnjakinja za strateško komuniciranje.jpg

Špela Polak Bizjak je diplomirana komunikologinja in že več kot 20 let ustvarja ravnotežje med različnimi interesi predvsem na okoljskih projektih in projektih varstva narave. Pogosto so med njenimi izzivi tudi projekti, ki zahtevajo družbene spremembe. Z znanjem in veščinami komunikacijskega upravljanja je sodelovala v več kot 100 projektih v Sloveniji, Italiji, Avstriji, na Hrvaškem, v Makedoniji, v Bosni in Hercegovini ter na Cipru. 

Njeni projekti so bili nagrajeni z najvišjimi slovenskimi nagradami za komunikacijsko učinkovitost. Njene delavnice o učinkovitem komuniciranju je obiskalo več kot 2.000 udeležencev iz podjetij, nevladnih organizacij in javnih institucij.

Foto: Aljaž Muljavec

Špela Polak Bizjak

Ustanoviteljica Zavoda Štirna

Forest Path
bottom of page