top of page
Search

DELAVNICA V GORSKI KOČI

Z našo ekipo smo za različne naročnike izvedli že več kot 100 delavnic in treningov. Prav vsaka je bila unikatna in prav vsaka v dobrem vzdušju in z učinkovitim delom.


 


PRIPRAVA


Delavnica v planinski koči na Zelenici se je med posebne zagotovo zapisala zaradi visokogorskega ambienta. Vodstvo Planinskega društva Domžale je želelo, da prostovoljci skupaj pripravijo načrt dela za leto 2019 in se ob tem bolje spoznajo. Ob vseh rednih obveznostih in zanimanjih prostovoljno prevzemajo še dela na društvu, za druženje in spoznavanje pa jim praviloma zmanjkuje časa.

Predsednica društva si je vzela dovolj časa za razmislek in pripravo na izvedbo delavnice, skupaj smo se tudi dogovorili, katere tehnike naj uporabimo. Starostna udeležba na delavnici je bila res pestra, od mladincev do starostnikov, ki že večino svojega življenja živijo v duhu prostovoljstva.


POTEK DELAVNICE

Delavnica je potekala v petek zvečer in soboto dopoldan. Prvi dan so udeleženci imeli možnost spoznati drug drugega tudi izven planinskih oziroma gorniških podvigov. Naslednji dan so si odkrito odgovorili na vprašanji v čem so dobri in v čem bi bili lahko boljši. Potrebne in želene aktivnosti v društvu smo načrtovali tako znotraj posameznih odsekov kot tudi povezovalno na ravni društva ter si izmenjali veliko uporabnih informacij in priporočil.

Čas je minil bliskovito, saj smo z uporabo različnih tehnik vodenja vzpodbujali udeležence k aktivnemu sodelovanju. Ob tem so se znali tudi zabavati in tako smo vsi uživali v delu.




Tovrstnih srečanj med vsemi aktivnimi člani doslej na društvu še niso imeli. S pomočjo delavnice so udeleženci dobili uvid tudi v druga področja dela na društvu in skupno načrtovanje jih je še dodatno povezalo.

V Planinskem društvu Domžale bo odslej letno načrtovanje dogodek, na katerega si želiš priti in na katerem hočeš sodelovati.




bottom of page